Bleeding Rose

Et fristed for selvskadere
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  FAQFAQ  SøgSøg  Tilmeldte brugereTilmeldte brugere  GrupperGrupper  TilmeldTilmeld  Login  

Share | 
 

 Facts om selvskade » Almindelige misforståelser (Taget fra Bleeding Rose)

Go down 
ForfatterBesked
Lene

avatar

Antal indlæg : 258
Join date : 01/11/10

IndlægEmne: Facts om selvskade » Almindelige misforståelser (Taget fra Bleeding Rose)   Søn nov 14, 2010 11:23 am

Jeg vil her gøre op med nogen forskellige misforståelser og myter omkring selvskade:

Cutting (og anden selvskade) er et selvmordsforsøg!

Nej det er ej! Selvskade er det fjerneste man kan komme fra selvmord. Det er en måde at overleve på, og de færreste selvskadere har til tanke at tage livet af sig selv, mens de udfører deres handling.


Selvskade er en opmærksomhedshandling!

Hvis man antog, at man skadede sig selv for at få opmærksomhed, hvorfor er det så meget vigtigt for de selvskadende at skjule deres sår/ar og andre skader? Ville det ikke være nemmere at rende rundt og vise dem, hvis man ønskede opmærksomhed? De fleste selvskadere er flove over deres ar, og føler afsky overfor dem, som nærmest går rundt og blærer sig med, at de skærer.
På den anden side, så kan selvskade også være et råb om hjælp. Og det bør høres og besvares. Det er bare, igen, ikke en opmærksomhedshandling i den forstand, at det ikke bliver gjort for blær eller popularitet.


Det er kun unge med en bestemt stil som skader sig selv!

Det må siges at være endnu en skrøne. Specielt cutting er blevet et slags tegn for emo-stilen, men har intet med dette at gøre. Unge fra alle stilarter kan skade sig selv. Ligefra poptøser til hippier og punkere.


Man skærer i sig selv for sjov!

Det kan godt være at nogen gør, men så har det intet med fænomenet cutting at gøre. Der findes en form for kropsudsmykning, som hedder scarification, hvor man skærer mønstre i huden, men det bliver udført at professionelle. Dem som skærer i sig selv for sjov, kan godt have et alvorligt problem, men jeg tror at det er de færreste cuttere som syntes at det er sjovt at skære i sig selv.


Man er psykisk syg!

Igen nej. For et par år siden indlagde man dem, som skadede sig selv, fordi der ikke var lavet ordentligt research på emnet. Ingen vidste derfor, hvilken slags patienter de havde med at gøre. Man kan godt være selvskadende uden at have en psykisk sygdom eller personlighedsforstyrrelse. Dermed er det ikke sagt, at det ikke skal tages alvorligt alligevel.


Det er KUN piger der cutter!

Nej, men det er sandt at størstedelen af den der cutter af piger. Men der findes drenge imellem.


Cutting er blevet et nyt modefænomen!

Nej. Der, hvor problemet ligger er, at et mindretal af piger synes, at det er sjovt at gå rundt og fremvise deres ar og sår. Dette giver en del fordomme om selvskade, bl.a. denne om cutting som modefænomen. Desuden kan det nævnes, at cutting ikke er noget nyt, det er bare blevet mere udbredt de sidste par år.


Man cutter kun på håndledene!

Nej. Det er bare det mest brugte sted. Cuttere skærer også andre steder.


Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil https://www.youtube.com/watch?v=gHWYW6Tw67A&feature=BFa&l
 
Facts om selvskade » Almindelige misforståelser (Taget fra Bleeding Rose)
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Bleeding Rose :: Det selvskadende univers :: At leve som selvskader-
Gå til: