Bleeding Rose

Et fristed for selvskadere
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  FAQFAQ  SøgSøg  Tilmeldte brugereTilmeldte brugere  GrupperGrupper  TilmeldTilmeld  Login  

Share | 
 

 Facts om selvskade » Former for selvskade (Taget fra Bleeding Rose)

Go down 
ForfatterBesked
Lene

avatar

Antal indlæg : 258
Join date : 01/11/10

IndlægEmne: Facts om selvskade » Former for selvskade (Taget fra Bleeding Rose)   Søn nov 14, 2010 11:29 am

Selvskade bliver delt op i 2 kategorier:

Psykotisk: Amputering af kropsdele som øjne, øre eller kønsdele. Det bliver for det meste udført pga. hallucinationer. Det er en sjælden form for selvskade.

Typisk: Bliver udført af emotionelle eller psykologiske årsager. Det er en copingmetode til at klare svære perioder af sit liv.


De mest almindelige selvskade-metoder:

Cutting: Den mest almindelige form for selvskade. Bliver for det meste udført med knive, barberblade, glas eller andre skarpe objekter. De fleste af sårene bliver placeret på arme, ben, håndled og brystet. De mere sjældne af stederne er maven, ansigtet, nakken, brystet og kønsdelene. De fleste skærer ved håndleddene, fordi det er nemmere at finde på dårlige undskyldninger.

Branding: Også en meget almindelig metode. Bliver for det meste udført med cigaretter, tændstikker, opvarmede eller brændende objekter, lightere. Nogle gange bliver der brugt brandbare væsker som benzin, alkohol eller indholdet fra en lighter. De fleste brænder sig selv på arme, håndled, ben og brystkasse.

Forhindre healing af sår: Det er der mange der gør af ren vane, når de har et sår. Det bliver betragtet som selvskade, når man forhindre healingen af et sår med vilje. Det kan gøres ved at fjerne sting, stikke ting som nåle ind i såret eller gøre andre ting for at genåbne såret.

Slå: Nogen slår for at skade dem selv. Der bliver for det meste slået efter hovedet. Nogen mener ikke at det er lige så alvorligt som anden selvskade, men det skal tages seriøst, da det bliver gjort af samme årsager som fx cutting.

Ekstrem neglebidning: Det er normalt at bide negle, men det kan gå hen og blive en alvorlig tilstand, hvis man bider så langt med, så det begynder at bløde eller man beskadiger fingeren.

Kradsning: Endnu en normal ting. Kradsning kan blive så ektremt at det begynder at bløde. Det bliver for det meste gjort med neglene, men kan også gøres med skarpe objekter som knive eller blyanter. Nogle gange bliver det gjort uden man rigtigt selv lægger mærke til det.

Hår-udtrækning: 'trichotillomania' et fænomen hvor man trækker sig eget hår ud. Man trækker hår ud fra hovedbunden, øjenbryn eller andre kropsdele. Det er den eneste form for selvskade som er anerkendt som en psykisk lidelse.

Brække knogler: En sjældnere form for selvskade. Folk smadrer knoglerne ved at slå dem selv med sten, hammere eller et tungt objekt.
Der findes andre former for selvskade, de overstående er bare de mest almindelige.


Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil https://www.youtube.com/watch?v=gHWYW6Tw67A&feature=BFa&l
Lene

avatar

Antal indlæg : 258
Join date : 01/11/10

IndlægEmne: Unge brænder sig med kogende vand og ødelægger neglebånd   Tors mar 15, 2012 11:50 am

Ikke kun cutting er selvskade.

Hvis du kan genkende dig i andre former for selvskade, har du også brug for hjælp.
Pas på at din selvskade ikke bare skifter ansigt. Hvis du forsøger at bekæmpe f.eks. cutting, er der risiko for at selvskaden dukker op i en anden form. Så valget skal ikke gå på at stoppe med at skære, men at vælge alt fra der skader én og erstatte det med mestringer som er positive for én. F.eks. at få snakket, kravle under dynen osv. Se også herinde andre forslag til, hvad man kan gøre i stedet for at skade sig selv.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/02/25/121348
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil https://www.youtube.com/watch?v=gHWYW6Tw67A&feature=BFa&l
 
Facts om selvskade » Former for selvskade (Taget fra Bleeding Rose)
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Bleeding Rose :: Det selvskadende univers :: At leve som selvskader-
Gå til: