Bleeding Rose

Et fristed for selvskadere
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  FAQFAQ  SøgSøg  Tilmeldte brugereTilmeldte brugere  GrupperGrupper  TilmeldTilmeld  Login  

Share | 
 

 At slå dig selv - behandling

Go down 
ForfatterBesked
CandleAntal indlæg : 18
Join date : 04/12/10
Age : 33
Geografisk sted : København

IndlægEmne: At slå dig selv - behandling   Søn dec 05, 2010 9:20 pm

Slå/slag - behandling

Folk der benytter denne form for selvskade, retter ofte slagene mod hovedet. Et eller flere slag mod hovedet kan medføre en hjernerystelse, alt afhængigt af, hvor hårdt slaget har været. Oplever du flere af nedenstående symptomer, skal du tage på skadestuen. Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for behandling, så tag stadigvæk afsted. Det er vigtigt at blive undersøgt ved selv den mindste tvivl. Der kan forekomme andre skader en hjernerystelse når man yder vold mod hovedet, men i så fald, kan du muligvis finde svar under nogle af de andre typer selvskade.  

Typiske symptomer på hjernerystelse omfatter:

-Fra kortvarig forvirring, ubehag, hukommelsestab forud for begivenheden og efter slaget. Varighed er typisk mindre end 24 timer

-Kvalme og opkastning

-Hovedpine

-Træthed og øget søvntrang.

Symptomerne aftager typisk i løbet af dage til uger.


Behandling af hjernerystelse:

Personer med hjernerystelse observeres almindeligvis på skadestuen i nogle timer og kan efterfølgende sendes hjem. Ved sværere hjernerystelse indlægges man. Almindeligvis er indlæggelsesvarigheden 1-3 dage.

Man anbefaler ofte personer, der har haft en hjernerystelse efterfølgende at hvile sig. Hvor længe man skal gøre det er individuel, og afhænger af hvordan man har det. Tal med din læge herom.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil
Lene

avatar

Antal indlæg : 258
Join date : 01/11/10

IndlægEmne: Re: At slå dig selv - behandling   Man dec 06, 2010 9:01 am

Ved slag mod kroppen:

Har man brud eller forstuvning er en god førstehjælp at lægge en ispose på for at undgå hævelse og opnå kortere helingstid:

Læg et stykke stof imellem huden og isposen (som også bare kan være en pose frosne grøntsager eller ligende), det skal være koldt, men ikke ubehageligt koldt.

Lad posen ligge på i ca. 20 min. Hold 20 minutters pause og kom den på igen i 20 min. indtil smerten er mindsket. Er der stadig smerter timer efter er det en tur på skadestuen der skal til.

Er der tvivl om, der kan være brud, skal man altid undersøges på skadestuen, men isposen kan være god at have med i bilen.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil https://www.youtube.com/watch?v=gHWYW6Tw67A&feature=BFa&l
 
At slå dig selv - behandling
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Bleeding Rose :: De fysiske skader :: What to do?-
Gå til: