Bleeding Rose

Et fristed for selvskadere
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  FAQFAQ  SøgSøg  Tilmeldte brugereTilmeldte brugere  GrupperGrupper  TilmeldTilmeld  Login  

Share | 
 

 Branding - behandling

Go down 
ForfatterBesked
CandleAntal indlæg : 18
Join date : 04/12/10
Age : 33
Geografisk sted : København

IndlægEmne: Branding - behandling   Søn dec 05, 2010 9:23 pm

Branding - behandling

Ligesom alle andre selvpåførte skader, må du eller en omkring dig vurdere om det er nødvendigt at tage på skadestuen. Er du i tvivl, så tag der ind. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Her er lidt information om brandsår, kemiske brandsår og elektriske brandsår

Brandsår opdeles i

1. grad: eksempelvis en solskoldning. Huden er rød og særdeles smertende, men fuldstændig intakt.

2. grad: øverste lag af huden er beskadiget således at den falder af, i store blærer. Brandsåret er smertende og fugtigt. Et sådan brandsår kræver straks behandling.

3. grad: alle lag i huden er destruerede, inklusive nerveender, således at et sådant brandsår er knap så smertefuldt. Brandsåret er tørt, hårdt og enten hvidligt / gråt / eller sort. Et sådan brandsår kræver straks behandling.

Afkøl brandsåret med koldt vand, jo før jo bedre. Ved koldt vand forstås den temperatur der føles mest smertelindrende. Der skylles med koldt vand indtil brandsåret ikke gør ondt mere. Skylning fortsætter under transport til læge eller skadestue. Eventuelt er et koldt gennemvædet håndklæde tilstrækkelig. Så længe brandsåret gør ondt, skal du fortsætte behandlingen med koldt vand. Smør ikke cremer eller salver på et brandsår der koldtvandbehandles. Idéen med koldt vand er at stoppe brandsårets udbredning i huden og beskytte de celler, der senere skal kunne hele brandsåret op igen.

Kemiske brandsår skylles med tempereret vand til pH neutralitet.

Følg nøje de instrukser der gives hos din læge eller fra skadestuen. Et brandsår der ikke er ophelet på 14. dagen efter skaden, bør absolut opereres. Helt små bagateller dog undtaget.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil
 
Branding - behandling
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Bleeding Rose :: De fysiske skader :: What to do?-
Gå til: