Bleeding Rose

Et fristed for selvskadere
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  FAQFAQ  SøgSøg  Tilmeldte brugereTilmeldte brugere  GrupperGrupper  TilmeldTilmeld  Login  

Share | 
 

 Selvskade videoer smitter

Go down 
ForfatterBesked
Lene

avatar

Antal indlæg : 258
Join date : 01/11/10

IndlægEmne: Selvskade videoer smitter   Man mar 28, 2011 8:47 am

Nedestående har jeg sat ind, som en bøn til at jer, der bruger siden her, ikke sætter videoer ud på nettet med jeres selvskade. Undgå at få andre til at skære dybere eller starte op med selvskaden.
Samtidig er det et håb om, at I selv vil lade være med at opsøge de videoer, som andre har lagt ud, da de kun har en effekt - mere selvskade og mere alvorlig selvskade.

De videoer har kun en effekt - at styrke selvskaden!!!

Artikel fra MetroXpress:

Teenagere deler cutting-videoer
Unge bruger YouTube til at dele videoer, hvor de skærer i sig selv

Skarpe barberblade, blødende sår og ar på armene. På internetsiden YouTube ligger der skræmmende mange videoer af teenagere, som viser eller fortæller, hvordan de gør skade på sig selv.

Forskere ved University of Guelph i Canada har undersøgt 100 forskellige video-klip, hvor unge skærer sig selv med knive eller andre skarpe genstande. Nogle af klippene er ifølge undersøgelsen set over to millioner gange.

Chefpsykolog Bo Møhl, der har skrevet en bog om cutting, frygter, at Youtube-videoerne vil inspirere andre til at gøre skade på sig selv:

»En af konsekvenserne er, at det smitter. Det er ligesom i skoleklassen, at hvis en af de seje gør det, så spreder det sig,« siger Bo Møhl, der er chefpsykolog på Rigshospitalets psykiatriske afdeling.

Han kalder videoerne et råb om opmærksomhed: »Det er en meget ensom proces at være selvskadende. Derfor deler de det på nettet, hvor de får reaktioner fra andre. Det kan give en følelse af, at man ikke er alene i verden,« forklarer Bo Møhl.

Anna Lynge, der er leder af rådgivningssiden Girltalk.dk, forklarer, at piger, der skærer i sig selv, søger videoerne for at blive bekræftet i deres livsstil:

»Når de ser videoerne på nettet, så bliver det en måde at understrege den smerte, de selv føler. Men det bliver en ond spiral, som opretholder den dårlige strategi,« siger Anna Lynge.

Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil https://www.youtube.com/watch?v=gHWYW6Tw67A&feature=BFa&l
 
Selvskade videoer smitter
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Bleeding Rose :: Off-topic :: Alt det...-
Gå til: